02. DATES I ACCIONS DESTACADES

El Dia internacional de l’orgull LGTB+ (lesbiana, gai, bisexual i transsexual), també conegut com el Dia de l’Orgull Gai se celebra cada any el 28 de juny i consisteix en una sèrie d’esdeveniments que els diferents col·lectius realitzen públicament per a lluitar per la igualtat i la dignitat de les persones, gais, lesbianes, bisexuals i transexuals

Encara existeixen molts països en el món on la diversitat sexual està perseguida i criminalitzada per part de les lleis i les autoritats. I en molts països en els quals ja ha estat acceptada estatalment, la societat continua estant molt lluny d’acceptar una situació que ja hauria d’haver estat normalitzada des de fa molt temps.

La discriminació contra una persona per ser transgènere constitueix una discriminació per sexe que infringeix el Títol VII. També es coneix com a discriminació per identitat de gènere. A més, les lesbianes, els homosexuals i les persones bisexuals poden entaular reclamacions per discriminació sexual. Tals reclamacions poden incloure, per exemple, al·legacions d’assetjament sexual o altres tipus de discriminació per sexe, com a mesures negatives preses pel fet que la persona no s’ajusta als estereotips sexuals.

ÀUDIO QUE EXPLICA DATES I ACCIONS DEL PLA D’URGELL

Aquest àudio que l’ha fet la Mia i la Sakura explicant dates i accions destacades. Esperem que us agradi