01. EL GÈNERE I SEXE

És important conèixer bé què vol dir cada concepte que tractem en aquest lloc web.
Un cop els llegeixis segur que comences a entendre més de què parlem!

El sexe biològic: el sexe biològic fa referència a les diferències biològiques existent entre els homes i dones: els cromosomes i les hormones. Si tens penis, testicles i si el teu cromosoma és XY el teu sexe biològic, és: home. I si tens vulva, ovaris i el teu cromosoma XX ets dona. Quan neixes, amb el que es fixen en tu és el sexe biològ

Identitat sexual: la identitat sexual també se l’anomena: identitat de gènere, és senzill és la resposta com et sents tu: home o dona. Et sents home? La teva identitat sexual és d’un home, et sents dona? La teva identitat sexual és de dona. És una vivència subjectiva i fixa’t!

Perquè aquesta pot coincidir o no amb el sexe biològic. Què vol dir això?

Doncs, que la majoria dels homes tenen penis, però hi ha alguns que han nascut amb vulva: els homes transsexual. I que la majoria de les dones tenen vulva pero que algunes d’elles han nascut amb penis: les dones transsexual. A les persones el sexe biològic i identitats sexuals són concidents sé ‘els coneix com: cisexual. Ara ja ho sabeu.

DIFERENTS TIPUS DE BANDERES DEL GÈNERE QUE HI HA

BISEXUAL: bisexual significa que se sent atraigu/da per el seu mateix sexe.

INTINTERSEXUAL: són nens que al neixen amb variacions sexuals, que no s’ajusten a les definicions típiques de nen o nena.

NO BINARI: Significa que no se sent ni home ni dona ni els restos de gènere.

TRANSSEXUAL: transsexual significa que una noia no li agrada res de les nenes per exemple maquillar-se, portar faldilla i anar amb vestits, i se fan operacions per ser nen.

HETEROSEXUAL: heterosexual significa que un nen se sent atret/a per les nenes, i les nenes se senten atretes pels nens. T’agrada el sexe contrari.

GÈNERE FLUID: gènere fluid significa que S’entén que una persona és de gènere fluid quan no s’identifica amb una sola identitat de gènere, sinó que circula entre vàries.

LESBIANA: lesbiana significa que una dona li agraden les dones.

LGTB : és idintifica més per les lletres del nom de la bandera LGTB la L: de lesbiana, G: de gai, T: de transexual i B: de bisexual.

TIPUS DE GENERES QUE HI HA

MASCULí: masculí significa que ets un home des de que vas néixer.

FEMENÍ: femení significa que ets dona des de que vas néixer.

GAI: gai significa que t’agraden els nens i t ets un nen.

LESBIANA: lesbiana significa que ets dona i t’agraden les dones.

HOMOSEXUAL: homosexual significa que tu ets home i t’agraden les dones.

TRANSVESTIT: transvestit significa a que ets home i t’agraden maquillar-te portar faldilles ::i vestits i post fer-te opressions per ser dona.

AGÈNERE: a gènere significa que no s’identifica amb cap sexe ni home ni dona ni res del que hi ha.

BISEXUAL: bisexual significa que se sent atret/a per al seu mateix sexe.